Έχουμε επιλέξει να εκπροσωπούμε εταιρείες που χρησιμοποιούν ιδιαίτερες τεχνολογίες κατά την παρασκευή των προϊόντων τους.

Η VetExpert έχει ενσωματώσει σε ορισμένα προϊόντα της την τεχνολογία twist-off. H twist-off κάψουλα προστατεύει τα συστατικά από την οξείδωση ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την πιο εύκολη μορφή χορήγησης προϊόντος σε όλα τα κατοικίδια και ιδιαίτερα σε σκύλους μικρού σωματικού βάρους και γάτες.

Η χορήγηση της γίνεται με δύο τρόπους.

  • Mπορεί να χορηγηθεί ολόκληρη χωρίς να επηρεαστεί η απορρόφηση των συστατικών, επειδή αποτελείται από εντεροδιαλυτό περίβλημα.
  • Σε ζώα που δυσκολεύονται να καταπιούν κάψουλες, μπορεί εύκολα ο ιδιοκτήτης να κόψει την κεφαλή της κάψουλας με το χέρι και να χορηγήσει το περιεχόμενό της, απ` ευθείας στο στόμα του ζώου η να το αναμίξει με την τροφή του ζώου.

Η εταιρεία Levet χρησιμοποιεί στα προϊόντα της την τεχνολογία Smart tab. Tα προϊόντα που ενσωματώνουν την τεχνολογία αυτή είναι δισκία με σταυροειδή διατομή στη μία πλευρά και κυρτή επιφάνεια στην πίσω πλευρά. Tο πλεονέκτημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί εύκολα να σπάσει το δισκίο σε 2 ή 4 ίσα μέρη και να είναι σίγουρος ότι έχει δώσει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου στο ζώο του. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι τα δισκία κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από ότι συνήθως, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό στη χώρα μας. Μετά την κατάτμηση τους δεν χρειάζεται η αποθήκευσή τους σε ψυγείο. Αν ο ιδιοκτήτης χρειάζεται μισό δισκίο, μπορεί να αποθηκεύσει το άλλο μισό στο κουτί του ζώου, όχι σε ψυγείο, μέχρι την επόμενη χορήγηση.

Επειδή κάθε προϊόν έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, να συμβουλεύεστε τις οδηγίες του προϊόντος για το χρόνο διατήρησης του.

Η VetriScience παράγει τα προϊόντα της σε μορφή μασώμενης λιχουδιάς. Τα προϊόντα γίνονται πιο ελκυστικά, το ζώο μπορεί να τα φάει εύκολα και έτσι η θεραπεία να γίνει “παιχνίδι”. Επειδή κάποιες φορές ο ιδιοκτήτης δυσκολεύεται να χορηγήσει στο ζώο του ένα ένα σκεύασμα κάνει ελλιπή θεραπεία. Τα προϊόντα πλέον μπορούν να δοθούν υπό μορφή σνακ μεταξύ των γευμάτων.